top of page
DURF Google form Brusselse Jongeren Versterken via het  Nederlands (420 × 594 mm) (1600 ×

Dit was de vraag die de Vlaamse Overheid zich recent terecht stelde. Samen met jou willen wij deze vraag beantwoorden. 

Het feit dat je op deze pagina beland bent, toont aan dat jouw nieuwsgierigheid alvast gewekt is. We vertellen je uiteraard graag meer over dit project, je vindt meer info onderaan deze pagina. We hebben een tiental plaatsen beschikbaar binnen onze DURF jeugdjury en bedanken je graag voor de tijd en energie die jij investeert, via een vrijwilligersvergoeding*.DURF je mee dromen over een beter Brussel voor en door jongeren?

Ben je tussen de 12 & 24 jaar en woon je in het Brussels Gewest?

Dan ben jij de geknipte persoon voor de DURF Jeugdjury.

De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten!


Meer foto's over het lopende participatietraject vind je hier: 


 

Neem ook eens een kijkje op onze Instagram pagina voor meer info over de verschillende sessies.d

  • Wat is DURF eigenlijk? Neem ook eens een kijkje op onze Instagram pagina voor meer info over de verschillende sessies.d

DURF is een innovatief participatief jeugdtraject waar een jury van 10 Brusselse jongeren tussen 12 & 24 jaar een projectoproep zal schrijven, feedback geeft aan de indieners en hun projecten zal beoordelen.

 

Van ontwerp tot beoordeling, de Brusselse jeugd beslist. Urban Foxes, een organisatie die streeft naar volwaardige jeugdparticipatie, zal deze jongeren hierin op een uitdagende, veilige en warme manier begeleiden. 

 

  • Wat is de bedoeling van DURF?

Nog te vaak worden beslissingen voor de jongeren genomen i.p.v. hen zelf te laten beslissen over dingen die hen aangaan. Het is de oprechte ambitie van de Vlaamse Overheid om hier verandering in brengen.

 

Om te bewijzen dat ze het meent geeft de Vlaamse Overheid het goede voorbeeld en laat ze met DURF een Brusselse jeugdjury beslissen welke jeugdempowerende Brusselse projecten kans maken op een projectsubsidie. De jeugd leidt, Brussel volgt.

 

"Put your money where your mouth is" is hier wel zéér toepasselijk aangezien de Vlaamse Overheid maar liefst 200.000 euro veil heeft voor projecten die zowel de Nederlandse taalvaardigheid verbeteren als de jeugd centraal stelt op het vlak van eigenaarschap van deze projecten. Jouw visie, onze toekomst. 

  • Praktisch

Wanneer je je inschrijft maak je kans om geselecteerd te worden voor onze DURF jeugdjury. Woon je in het Brussels Gewest, ben je tussen de 12 & 24 jaar en vertelde je ons waarom je graag zou deel uitmaken van de DURF Jeugdjury? Dan maak je kans om geselecteerd te worden voor dit traject van ongeveer 6 maanden.

 

Uiteraard beslissen we zoveel mogelijk samen wanneer we zullen samenkomen en storen we je niet tijdens je examenperiodes. We komen tijdens het ganse traject een tiental keer samen om elkaar te leren kennen, bezoeken we de mensen van het beleid en administratie, geven we samen de projectoproep vorm, leveren we feedback aan de projectindieners en schrijven we het advies voor Vlaamse Overheid. En uiteraard sluiten we ons traject af met een geweldig slotfeest! :)  

Naast deze unieke en leerrijke ervaring zullen de geselecteerde juryleden ook gevaloriseerd worden voor hun tijd en energie, en dit via een vrijwilligersvergoeding*.

Heb je toch nog vragen? Mail gerust naar bram@urbanfoxes.org of stuur Urban Foxes een berichtje via Instagram

Heb

  • De kleine lettertjes

Het innoverende aan deze projectoproep is dat deze zal worden opgesteld en geschreven door een team van een tiental Brusselse jongeren tussen de 12 en 24 jaar

 

Het team van jongeren bepaalt de inhoud van de projectoproep, geeft feedback aan de indienende organisaties tijdens de pitch-sessie en begeleidt indien nodig de projectaanvragers.  Als een echte jeugdjury evalueert ze de ingediende projectvoorstellen en bereidt ze de besluitvorming en het advies voor.

Naast de leerrijke ervaringen, diverse uitstappen, versnaperingen en een blik achter de schermen van de Vlaamse Overheid vergoeden we ook met plezier jullie tijd en inspanningen via een vrijwilligersvergoeding* van 40,67 euro per dag, onder de wettelijke voorwaarden zoals hier beschreven. We schatten een tiental keren samen te komen tussen oktober 2023 en maart 2024, en uiteraard houden we rekening met eventuele examenperiodes. 

 

*Vrijwilligen mag pas vanaf dat je vijftien jaar bent en de eerste 2 opleidingsjaren van het secundair onderwijs achter de rug hebt. Vanaf de leeftijd van 16 jaar mag het sowieso. Voor de jongeren die hier niet aan voldoen zoeken we samen naar een aanvaardbare en leuke beloning. 

Bij Urban Foxes en de Vlaamse overheid omarmen we diversiteit en verwelkomen we mensen van alle achtergronden, leeftijden, geslachten en overtuigingen. We geloven dat onze kracht ligt in onze verscheidenheid en dat we, door samen te werken, een inclusieve gemeenschap kunnen vormen die openstaat voor iedereen. Ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, we moedigen respect, waardering en acceptatie van elkaars verschillen aan. Samen streven we naar een betere toekomst, waar iedereen zich gewaardeerd en opgenomen voelt. Wees welkom, want bij ons is er plaats voor jou. Wij engageren ons om ervoor te zorgen dat alle activiteiten toegankelijk zijn indien er bepaalde individuele uitdagingen aanwezig. Daarnaast garanderen we een veilige, inclusieve en warme omgeving en kan u als ouder of voogd steeds bij ons terecht voor verdere vragen. 

DURF is een project in opdracht van de Vlaamse Overheid, Coördinatie Brussel-Vlaanderen. 

Voor de lancering van de oproep naar projecten op 17 januari 2024, verwijzen we je door naar deze pagina

 

 
 

bottom of page